Rosina-peedikook

Porgandikookide armastajatele peaks ka peedikook maitsema! Tegemist on riivitud toore peediga koogiga, kus maitset annab nelk ja magusust lisaks suhkrule veel rosinad.

 Sobiva rõngasvormi (ingl. k. Bundt-tin) leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
u 15 lõiku
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g toorest peeti

240 g nisujahu (u 4 dl)

3 dl suhkrut

2.5 tl küpsetuspulbrit

0.75 tl jahvatatud nelki

2 dl mahedamaitselist rüpsi- või rapsiõli

4 muna

1 dl seemneteta rosinaid

Valmistamine

Pese ja koori peet, riivi peene riiviga (koogi jaoks vaja umbes 4,5 dl riivitud peeti). 

Sega kuivained omavahel. Lisa rosinad, õli, munad ja riivitud peet. Sega tainas õrnalt ühtlaseks, aga ära enam klopi! 

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 1 tund. Kontrolli koogi küpsust puutikuga. Lase koogil vormis jahtuda, siis kummuta vormist välja. Kook jääb maitsvam, kui see saab enne serveerimist 1-2 päeva maitsestuda jahedas. 

Soome retsept, kooki küpsetas ja pildistas ILSE.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 28.03.2011 21:15

tegin pool kogust ja küpsetasin 20*30 cm koogivormis. oli väga hea ja peeti polnud tundagi!

Ilse
postitatud 11.08.2016 08:01

Minu jaoks oli lääge, aga ilus näeb välja, teinekord ehk sidrunikoort vms...