Ananassi-kanarull

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 kanafileed

2 väikest purki purustatud ananassi

150 g riivitud emmentali juustu

karripulbrit

soola

paprikapulbrit

puljongit

Kaste:

40 g võid

1.5 sl nisujahu

kurnatud praeleent

2 dl rõõska koort

soola

karripulbrit

Valmistamine

Mulju kanafileed õhukeseks ning aseta küpsetuspaberi peale üksteise kõrvale suureks plaadiks. Maitsesta soola, paprikapulbri ja karriga.

Jaota nõrutatud ananassikonserv ja riivitud juust kanafileedele. Keera kõik küpsetuspaberi abil suureks tihedaks rulliks ning aseta kanarull piklikusse vormi. Kalla peale niipalju kana- või aedviljapuljongit, et kanarull oleks peaaegu kaetud.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega.

Jahuta ning tõsta leemest välja. Lõika kanarull 1-1,5 cm paksusteks viiludeks.

Leemest valmista kaste. Sulata potis või, sega juurde jahu. Lisa kurnatud praeleem ning sega hoolega. Lisa rõõsk koor, kuumuta hetkeks keemiseni. Maitsesta soola ja karriga.

Loe veel:

Soome ajakirjandusest pärit retsept. 

LISA KOMMENTAAR