Kirsikook

Pärmitainast plaadikook kirsi-mandlikattega.

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

500 g nisujahu

3 dl piima

25 g pärmi

70 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

5 muna

150 g võid

Kate:

1 kg magusaid kirsse

50 g mandlilaaste

4 sl suhkrut

Valmistamine

Vala jahu kaussi, suru keskele auk.

Soojenda pool piimast ning lahusta selles pärm ning 2 tl suhkrut. Vala jahu hulka ning sega. Lase 15 minutit soojas kohas kerkida.

Lisa ülejänud piim, suhkur, vanillsuhkur, munad ja pehme või. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase 30 minutit soojas kerkida.

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota tainas ahjuplaadile ning silu ühtlaseks. Lase veel 15 minutit kerkida.

Pese ja puhasta kirsid kividest. Suru kergelt taina sisse. Puista peale mandlilaastud ning küpseta 25 minutit.

Lahusta suhkur 4 sl kuumas vees ning vala siirup koogile. Küpseta seejärel veel 10 minutit.

Retsept on Saksa ajakirjast Lisa extra (2/2000, Hefe-Kirsch-Schnitten)

LISA KOMMENTAAR