400 g spagette
2 sl külmpressitud oliiviõli
2 pikka punast tšillit (mahedamapoolset)
200 g kirsstomateid
0,5 sidrunit
300-400 g kooritud keedetud (hiid)krevette
paar peotäit rukolalehti
soola ja musta pipart
Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need esmalt aeglaselt külmkapis ja nõruta hoolega.
Koori küüslauguküüned ja haki peeneks. Eemalda tšillikaunalt seemned ning haki tšillid peeneks. Lõika kirsstomatid pooleks. Riivi sidruni koor peene riiviga; pressi välja 2 sl sidrunimahla.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Maitsesta vesi julgelt soolaga, siis lisa spagetid ja keeda vastavalt pakendi juhistele al dente.
Kui spagetid hakkavad valmis saama, kuumuta suurel praepannil õli, lisa küüslauk. Kui küüslauk “susiseb”, lisa tšilli ja kuumuta minut aega. Siis lisa tomatid ja prae veel minut aega. Lisa sidrunikoor, sidrunimahl ja krevetid, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta umbes 2 minutit, kuni krevetid on läbi kuumenenud.
Kurna spagetid, lisa koos rukolaga praepannile ja sega hoolega läbi. Jaota soojendatud kaussidesse ning serveeri.
Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Spagetid krevettide ja tšilliga
Kiiresti valmiv pastaroog, mida on lihtne teha ja mida põnevate maitsetega harjunud lapsed - ja nende vanemad - meelsasti söövad.