200 g pehmet võid
200 g suhkrut
10 g värsket hakitud rosmariini (ca 0,5 dl)
3 suurt muna
200 g jahvatatud mandleid või mandlijahu
150 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
1 sidruni riivitud koor
10 värsket aprikoosi
Sidrunivõõp:150 g sõelutud tuhksuhkrut ja 3-4 sl sidrunimahla
Kuumuta ahi 180°C. Vooderda 30x35 cm koogivorm küpsetuspaberiga.
Haki rosmariin hästi peeneks. Poolita aprikoosid, eemalda kivid.
Klopi või, suhkur ja hakitud rosmariin elektrimikseriga heledaks kreemjaks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades munad.
Sega jahu, küpsetuspulber, sidrunikoor, sool ja jahvatatud mandlid omavahel. Sega muna-võivahu hulka.
Tõsta tainas vormi ning silu märja käega pealt ühtlaseks. Aseta peale aprikoosipoolikud, lõikepind ülal.
Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit, kuni kook on kerkinud ning kuldne. Lase vormis 5 minutit jahtuda.
Sega väikeses vormis tuhksuhkur ja sidrunimahl ühtlaseks. Nirista saadud võõp risti-rästi koogile. Jahuta.
Lõika kook ruutudeks ja serveeri.
Retseptiidee briti ajakirjast Waitrose, mugandatud.
Ääretult mõnus ja huvitav kook. Kiidan!
Meile maitses. Külalised tõdesid, et esimest korda elus ei osak koogi koostisaineid pakkuda, aga hea oli küll.....
Mmm, see aprikoosikook on minu lemmik!
Väga hea kook!
Väga mõnus. Olen katsetanud lisaks aprikoosidele ka maasikatega samuti väga mõnus. Aga glasuuri pole siiani veel viitsinud teha, ilmagi väga mõnus.
Mul täna olid jahude vahekorrad veidi naljakad - 150 g mandlijahu, 100 g Provena gluteenivaba jahusegu ja ca 100 "tavalist" jahu. Aga kook oli ikka maitsev ja meeldis külalistele väga.
Aprikoosi-rosmariinikook
Mõnusalt ürdilõhnaline aprikoosikook. Tänu rohkele mandlisisaldusele on kook mahlane ka järgmisel päeval.