Marja-clafoutis

Serveeri seda prantsuse magustoitu ahjusoojana. Kõrvale sobib hästi maitsestamata paksem kreeka jogurt.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g nisujahu

3 tk muna

3 dl piima

85 g suhkrut

1 tl vanilliekstrakti

25 g võid

250 g erinevaid marju - näiteks

vaarikaid ja

punaseid sõstraid

Valmistamine

Sõelu kaussi jahu ning tee keskele süvend. Lisa munad ja pool piimast ning sega puulusikaga ühtlaseks.

Lisa suhkur, ülejäänud piim ja vanilliekstrakt.

Kuumuta ahi 200˚C.

Pane võitükikesed 2liitrisesse ahjuvormi ning seejärel 2-3 minutiks 200-kraadisesse ahju. Kui või on sulanud, kalla vormi tainas. Puista peale marjad ning küpseta 30-40 minutit.

Serveerimisel puista clafoutis'ile tuhksuhkrut.

Retsept on briti ajakirjast Good Food (July 1999 & July 2004, Berry Clafoutis). Juuresoleva foto saatis kasutaja DOTS.

LISA KOMMENTAAR

Meeli
postitatud 21.07.2008 18:35

Retsept on hea, väljaarvatud üks viga. Nimelt tuleb vormi kõigepelt ikka marjad panna ja alles siis tainas peale valada :):):)

Proua Simpson
postitatud 21.08.2008 08:15

Võtsin selleks otse sügavkülmast selle aasta Lõuna-Eesti päikeseküpsed ja magusad maasikad. Suhkru asemel sai kasutatud suhkruasendajat (85 gr suhkru asemel 2 tl suhkruasendajat). Tainast maitstes üllatusin, et ta nii meeldivalt mahe ja vaniljene sai. Ahjus hoidsin täpselt retsepti järgi 200 kraadi juures 30 min. Sai ideaalne. Ja nii lihtne teha! Nii et aitäh järjekordse hea idee eest! PS Ma arvan, et see oleks eriti hea vaniljejäätisega.

Dots
postitatud 22.08.2008 09:52

Taigen tuli üsna vedel, kuid küpses kenasti ja marjad ei uppunudki nagu ma kartsin. Vormist tuli ka kenasti välja (küpsetasin silikonvormis) Tegin mustikate ja punaste sõstardega. Maitses hea.