150 g nisujahu
3 tk muna
3 dl piima
85 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
25 g võid
250 g erinevaid marju - näiteks
vaarikaid ja
Sõelu kaussi jahu ning tee keskele süvend. Lisa munad ja pool piimast ning sega puulusikaga ühtlaseks.
Lisa suhkur, ülejäänud piim ja vanilliekstrakt.
Kuumuta ahi 200˚C.
Pane võitükikesed 2liitrisesse ahjuvormi ning seejärel 2-3 minutiks 200-kraadisesse ahju. Kui või on sulanud, kalla vormi tainas. Puista peale marjad ning küpseta 30-40 minutit.
Serveerimisel puista clafoutis'ile tuhksuhkrut.
Retsept on briti ajakirjast Good Food (July 1999 & July 2004, Berry Clafoutis). Juuresoleva foto saatis kasutaja DOTS.
Retsept on hea, väljaarvatud üks viga. Nimelt tuleb vormi kõigepelt ikka marjad panna ja alles siis tainas peale valada :):):)
Võtsin selleks otse sügavkülmast selle aasta Lõuna-Eesti päikeseküpsed ja magusad maasikad. Suhkru asemel sai kasutatud suhkruasendajat (85 gr suhkru asemel 2 tl suhkruasendajat). Tainast maitstes üllatusin, et ta nii meeldivalt mahe ja vaniljene sai. Ahjus hoidsin täpselt retsepti järgi 200 kraadi juures 30 min. Sai ideaalne. Ja nii lihtne teha! Nii et aitäh järjekordse hea idee eest! PS Ma arvan, et see oleks eriti hea vaniljejäätisega.
Taigen tuli üsna vedel, kuid küpses kenasti ja marjad ei uppunudki nagu ma kartsin. Vormist tuli ka kenasti välja (küpsetasin silikonvormis) Tegin mustikate ja punaste sõstardega. Maitses hea.
Marja-clafoutis
Serveeri seda prantsuse magustoitu ahjusoojana. Kõrvale sobib hästi maitsestamata paksem kreeka jogurt.