Tervelt küpsetatud lillkapsas

Tervelt küpsetatud lillkapsas on viimastel aastatel väga popp olnud. Väidetavalt on idee autor Tel Avivi koka Eyal Shani oma. Kes seda nüüd nii täpselt teab, aga siin on Eyal Shani juhised terve lillkapsa küpsetamiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega väga krõmps lillkapsas

vett

soola

3 sl külmpressitud oliiviõli

meresoolahelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 C. 

Pane lillkapsas paraja suurusega potti ning lisa nii palju mineraalvett (või vett ja soola), et lillkapsas oleks 3/4 ulatuses vees. Kata pott kaanega, kuumuta keemiseni ja keeda 10-15 minutit tasasel tulel, kuni lillkapsas on poolpehme. 

Võta lillkapsast ettevaatlikult potist välja, nõruta. Tõsta kuumakindlasse vormi. Pintselda pealt oliiviõliga, puista peale meresoolahelbed. 

Küpsta 220-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni lillkapsas on seest pehme, pealt aga kuldpruun ja veidi krõbe.

Serveeri ja naudi!

Nipid ja soovitused:

  • Eyal Shani retseptis keedeti lillkapsast gaseeritud vees, mida lisaks veel soolaga maitsestati. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök (november 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa. 

LISA KOMMENTAAR

Triin Tõnisson
postitatud 08.10.2017 09:22

Täitsa mõnus sealiha kaaslane!