Tervelt küpsetatud lillkapsas on viimastel aastatel väga popp olnud. Väidetavalt on idee autor Tel Avivi koka Eyal Shani oma. Kes seda nüüd nii täpselt teab, aga siin on Eyal Shani juhised terve lillkapsa küpsetamiseks.
Pane lillkapsas paraja suurusega potti ning lisa nii palju mineraalvett (või vett ja soola), et lillkapsas oleks 3/4 ulatuses vees. Kata pott kaanega, kuumuta keemiseni ja keeda 10-15 minutit tasasel tulel, kuni lillkapsas on poolpehme.
Võta lillkapsast ettevaatlikult potist välja, nõruta. Tõsta kuumakindlasse vormi. Pintselda pealt oliiviõliga, puista peale meresoolahelbed.
Küpsta 220-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni lillkapsas on seest pehme, pealt aga kuldpruun ja veidi krõbe.
Serveeri ja naudi!
Nipid ja soovitused:
Eyal Shani retseptis keedeti lillkapsast gaseeritud vees, mida lisaks veel soolaga maitsestati.
Tervelt küpsetatud lillkapsas
Tervelt küpsetatud lillkapsas on viimastel aastatel väga popp olnud. Väidetavalt on idee autor Tel Avivi koka Eyal Shani oma. Kes seda nüüd nii täpselt teab, aga siin on Eyal Shani juhised terve lillkapsa küpsetamiseks.