3 dl nisujahu
0.8 dl taimset või searasva (lõika kuubikuteks)
4 sl jääkülma vett
Kreemitäidis:1 tk muna
3 tk munakollast
4 sl suhkrut
1.75 dl piima
0.5 dl 18% rõõska koort
0.5 tl vanilliekstrakti
Sega suures kausis jahu ja sool, haki juurde rasv. Kui segu on parajalt purune, siis lisa jääkülm vesi ning sega kiiresti pehmeks tainaks. Suru palliks ja seejärel lamedaks kettaks. Keera toidukilesse ning pane pooleks tunniks külmkappi.
Rulli tainas kergelt jahusel laual 3 mm paksuseks. Lõika tainast
12 väikest ketast (Ø 24 cm). Suru need Ø 7,5 cm vormidesse. Pane igale tainale tükike kortsutatud fooliumit ning pane taas pooleks tunniks külmkappi.
Küpseta 220-kraadise ahju allosas umbes 8 minutit, kuni korvikesed on kergelt kuldsed. Eemalda fooliuminutsakas.
Samal ajal valmista kreem. Klopi kausis muna, munakollased ja suhkur ühtlaseks. Klopi juurde piim, rõõsk koor ja vanill. Kalla eelküpsetatud tainakorvikestesse, nii et need oleksid 3/4 ulatuses kreemiga täidetud.
Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 15-18 minutit, kuni tainas on kuldne ja kreemi keskele torgatud nuga puhtaks jääb.
Lase kreemikoogikestel restil 15 minutit jahtuda. Siis libista spaatliga mööda vormi servi ning võta koogid vormidest välja. Lase restil lõplikult jahtuda.
Vt ka Portugalis populaarsete Pastéis de Nata retsepti.
Hiina kreemikoogid
Portugallaste Pastéis de Nata koogikestest inspireeritud retsept.