Armeenlaste jogurtikana Madzoonov Hav

Sidruni ja jogurtiga maitsestatud ahjus hautatud kanaroog Armeenia moodi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 sl võid

1 viilutatud sibul

1-1.5 kg kaaluv tükeldatud kana

4 dl kanapuljongit

6 sl rõõska koort

5 sl maitsestamata jogurtit

1-2 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sulata potis või, hauta sibul klaasjaks. Lisa kanatükid ning pruunista kiiresti ümberringi (u 10 minutit).

Lisa maitseained ning puljong ning hauta ilma kaaneta potis umbes 30 minutit, kanatükke aeg-ajalt pöörates.

Sega koor, jogurt ja sidrunimahl. Tõsta hautatud kanatükid võitatud ahjuvormi, kalla peale jogurtisegu. Küpseta 190-kraadises ahjus umbes poolteist tundi, kuni kanatükid on täiesti küpsed.

Puista peale hakitud petersell ja serveeri kartulipudru, salati ja leivaga.

Loe veel:

Retsept on USA St. Gregory's kogukonna kokaraamatust "St. Gregory's Cookbook", pildi tegi KIILIKE.

LISA KOMMENTAAR

Dinnu
postitatud 05.05.2010 17:12

tegin väikeste mugandustega versiooni nr.2 ja väga maitsev roog sai. Soovitan proovida.

Kiilike
postitatud 31.03.2011 22:07

Lihtne ja lahe aga pole päris see mis meile meeldib. Ei kasutanud päris sellist kogust sidrunit aga ikka oli natuke liiga hapu .. kas see on ikka õige kogus??

Sinitihane
postitatud 14.07.2017 12:05

Väga maitsev :)