Peedi-seenesalat

Kaunivärviline salat peedist ja soolaseentest mõjub tõeliselt jõulusena ning on heaks vahelduseks tavapärasele rosoljele. Nami-Nami soovitab kasutada nt Laheotsa keedetud peeti vaakumpakendis.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g röstitud, aurutatud või keedetud peeti

300 g soolaseeni (nõrutatud kaal)

2-3 marineeritud kurki

200 g maitsestamata jogurtit

100 g majoneesi

suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui seened on väga soolased, siis leota neid esmalt paar tundi külmas vees, vett mõned korrad vahetades. Nõruta hoolega.

Haki peedid ja kurk väikesteks kuubikuteks.

Sega kausis jogurt ja majonees, maitsesta suhkru ja pipraga. Lisa seened, peet ja kurk ning sega kergelt läbi. (Soovi korral pane kuni järgmise päevani jahedasse maitsestuma).

Kaunista peterselliga ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 11.01.2013 22:43

Väga maitsev. Paljud arvasid, et tegemist on väga maitsva rosoljega.

Hexy
postitatud 09.04.2020 11:17

Kasutasin olude sunnil marineeritud seeni, maitses hästi.