Kikerhernekotletid porgandisalatiga

Porru-kikerhernekotlette serveeritakse tzatziki-laadse porgandisalatiga. Kõrvale sobib veel keedetud riis ja kergelt hautatud köögiviljad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g konservitud kikerherneid

60 g tükk porrut

1 sl maisitärklist

2 sl hakitud peterselli

0.5 dl piima

0.5 tl soola

musta pipart

2 tl võid praadimiseks

Porgandisalat:

2 dl jämedalt riivitud porgandit

2 dl maitsestamata jogurtit

1 tl küüs purustatud küüslauku

soola

Valmistamine

Loputa kikerherned jooksva vee all, nõruta. Peenesta porru.
Tambi kikerherned katki. Sega juurde porru, maisitärklis, petersell ja piim, nii et saad ühtlase hakkmassi. Maitsesta soola ja pipraga.
Vormi hakkmassist kotletid ning prae neid teflonpannil võis paar minutit mõlemalt poolt.
Sega salatiained omavahel.
Serveeri kikerhernekotlette porgandisalati, keedetud riisi ja kergelt hautatud aedviljadega.

Rootsi Arla retsept (Kikärtsbiffar med morotstsatsiki). Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 25.05.2010 07:29

Mulle täitsa meeldis.Koos porgandisalatiga oli kohe väga hea.Välja tuli aga hirmus vähe.Sain 7tk.Kui toekamat sööki tahta,siis kindlasti midagi juurde,nt riis.

Kärt
postitatud 10.01.2015 16:09

Täitsa mõnusad kotletid :). Lisasin juurde ka garam masala maitseainet ning järgmine kord panen juurde ka 1 purustatud küüslaugu küüne. Sain 1 pannitäie ehk 7 kotletti.