Lõhe ahjustrooganov

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g lõhefileed

soola ja musta pipart

150 g hakitud sibulat või porrut

30 g küüslauku soovi korral

praadimiseks õli

50 g kontsentreeritud tomatipastat

2 dl 35% rõõska koort või 10% rõõska koort

soovi korral riivitud juustu

Serveerimiseks:

keedetud riisi

ja vesiriisi e. metsiku riisi segu

Valmistamine

Puhasta lõhefileed luudest ja lõika kuubikuteks. Maitsesta vähese soola ja pipraga ning küpseta kas ahjus või prae pannil kergelt ümberringi pruuniks.

Kastme valmistamiseks prae hakitud sibul või porru (ning küüslauk) poti põhjas vähese õliga klaasjaks. Lisa tomatipasta, kuumuta korra läbi ja vala juurde rõõsk koor. Lase kaste keema, maitsesta.

Pane praetud kalakuubikud ahjuvormi ja vala kastmega üle, soovi korral raputa peale riivjuustu. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kala on valmis.

Serveeri keedetud metsiku riisi ja tavalise riisi seguga.

Loe veel:


Selveri retsept, pildi tegi ÜLLEKAS. 

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 11.09.2011 10:36

Lõhe ahjustrooganov maitses hea ja oli lihtne teha. Läheb ilmselt kordamisele.

Üllekas
postitatud 07.09.2015 10:15

Pilt ka: