Jaota lillkapsas õisikuteks, pese hoolega ja lõika õisikutelt varred, nii et kõik õisikud oleksid võrdse suurusega.
Täida pott veega ja maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, lisa lillkapsas ja keeda, kuni lillkapsas muudab värvi ja on kergelt läbipaistev. Nõruta.
Sega kastmeained potis tasasel tulel. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Võta pott tulelt ja lase toasoojas jahtuda.
Aseta lillkapsaõisikud vaagnale ning kalla peale misokaste.
Nipid ja soovitused:
Kasuta valget misopastat (shiro miso). Shiro miso on valkjas või kollakas, delikaatse maitsega miso, mida on kääritatud ehk fermenteeritud kuni 6 kuud.
Shiro miso on gluteenivaba, aga kontrolli vajadusel pakendilt järgi.
Jaapani lillkapsasalat
Misokastmega serveeritud lillkapsasalat on sobiv täiendus Jaapani stiilis õhtusöögile.