Spinatikotletid

Köögivijakotletid riisi ja riivitud juustuga. Kõrvale sobib munahüüve ja värske salat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g spinatit

1 sl võid

100 g riisi

vett

soola

1 muna

50 g juustu

riivsaia

õli

Valmistamine

Haki spinat ja hauta võis, lastes vedelikul auruda.

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Sega riis spinati hulka. Lase segul jahtuda.

Lisa spinati-riisisegule muna ja riivitud juust (nt parmesan või muu kuivem juust). Vormi segust kotletid, veereta riivsaias ning prae õlis helepruuniks.

Lauale anna sulavõi või hapukoorega. Lisandiks paku munahüüvet ja värsket salatit.

Retsept on Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite" (1988). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 17.09.2008 21:24

Mina olin väga rahul, muu pere ei arvanud halligi kaunist vegetaarkotletikust. Juustu panin pisut rohkem ja muskaati riivisin ka hulka.

Kotlet
postitatud 09.02.2013 15:10

Meeletult maitsev ja korduvalt kasutuses olnud juba! Aga kindlasti kasutada kõvemat teravama maitsega juustu!

Ilse
postitatud 17.01.2020 14:13

No väga maitsev sai, kasutasin külmutatud spinatit, pudruriisi ja kõvemat kitsejuustu. Maitsestasin segu vähekese soolaga ka veel lisaks. Tõesti maitsev!