Banaanijäätis

Banaanijäätist serveeritakse banaaniviilude ja vähese kaneeliga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 munakollast

2 banaani

1 dl piima

1 dl suhkrut

2 dl 35% rõõska koort

Serveerimiseks:

1 banaan

0.5 tl kaneeli

Valmistamine

Kuumuta tasasel tulel suhkur, munakollased ja piim paksenemiseni.

Püreesta kaks banaani. Lisa banaanid muna-piimakastmele, sega ühtlaseks ja lase kastmel külmikus jahtuda.

Vahusta koor ja sega õrnalt kastme hulka, pane sügavkülma. Sega regulaarselt külmas hoidmise ajal.

Kui jäätis on peaaegu kõva, jaga serveerimisnõudesse ja külmuta sügavkülmas läbi.

Serveerimisel aseta igale portsjonile banaanilõik ja puista peale kaneeli.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 05.07.2010 21:48

Kuum suvepäev ja maitsev banaanijäätis, mis saaks veel parem olla.

Pille
postitatud 06.05.2017 20:52

Liina foto:

Kaare
postitatud 05.05.2017 19:21

Appi, kui hea kreemjas ja mahe jäätis! Aga magus ka, eriti kui banaanid on hästi küpsed ja magusad. Tegin jäätisemasinaga.