Banaanijäätist serveeritakse banaaniviilude ja vähese kaneeliga.
4 munakollast
2 banaani
1 dl piima
1 dl suhkrut
2 dl 35% rõõska koort
1 banaan
0.5 tl kaneeli
Kuumuta tasasel tulel suhkur, munakollased ja piim paksenemiseni.
Püreesta kaks banaani. Lisa banaanid muna-piimakastmele, sega ühtlaseks ja lase kastmel külmikus jahtuda.
Vahusta koor ja sega õrnalt kastme hulka, pane sügavkülma. Sega regulaarselt külmas hoidmise ajal.
Kui jäätis on peaaegu kõva, jaga serveerimisnõudesse ja külmuta sügavkülmas läbi.
Serveerimisel aseta igale portsjonile banaanilõik ja puista peale kaneeli.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Kuum suvepäev ja maitsev banaanijäätis, mis saaks veel parem olla.
Liina foto:
Appi, kui hea kreemjas ja mahe jäätis! Aga magus ka, eriti kui banaanid on hästi küpsed ja magusad. Tegin jäätisemasinaga.
Banaanijäätis
Banaanijäätist serveeritakse banaaniviilude ja vähese kaneeliga.