25 g võid
1 sl karripulbrit
150 g hakitud sibulat (u 2 sibulat)
400 g kanafileed
250 g sõmerat riisi
750 ml kanapuljongit
450 g porgandit õhukeste diagonaalviiludena
soola ja musta pipart
Lõika kanafileed ribadeks või ampsusuurusteks tükkideks.
Sulata paksupõhjalises potis või tugeval kuumusel, ent ära pruunista. Lisa karripulber, sibul, kanatükid ja riis ning prae paar minutit. Maitsesta kergelt soola-pipraga.
Lisa puljong. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ning hauta kaanega potis umbes 15 minutit, kuni riis on poolpehme.
Lõika porgand väikesteks kuubikuteks või viiluta nn mandoliiniga. Lisa porgandid ning hauta 3 minutit. Roog on valmis, kui riis on küps, aga porgandid veel krõmpsuvad. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.
Jaota riisiroog kohe kuumadele taldrikutele.
Retsept on mugandatud taanlaste Karolines Køkken retseptivihikust (Risotto med karry). Algretseptis oli ka riivjuustu ja rõõska koort, aga meie arvates pole need vajalikud.
Täitsa mõnus roog, ainult porgandid peavad tõsiselt õhukesed olema (köögikombainiga kõige parem viilutada).
Väga mõnus toit. Tegin lastele ja nad sõid hea meelega.
hea
Täitsa hea, aga mina jätsin rõõsa koore ja juustu välja, niisama tundus juba väga maitsev :)
Imeline roog, mõnusalt natuke vürtsine. Minu uus lemmik. Kana ei pea enne puljongi ja koore lisamist täiesti küpse olema, see küpseb vedelikus veel edasi. Juustu polnud ja seda ei pannud ja ausaltöeldes puudust ka ei tundnud.
Millal koor lisatakse ja kui palju ?
Mõnusalt maitsev ja kiirelt valmiv toit. Lisasin paar peotäit riivjuustu ka, sest meie peres on juust suuresti au sees.
Pange ananassi ka!
Kana-riisiroog karriga
Värvikas kana-riisiroog porganditega.