Kana-riisiroog karriga

Värvikas kana-riisiroog porganditega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

1 sl karripulbrit

150 g hakitud sibulat (u 2 sibulat)

400 g kanafileed

250 g sõmerat riisi

750 ml kanapuljongit

450 g porgandit õhukeste diagonaalviiludena

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kanafileed ribadeks või ampsusuurusteks tükkideks. 

Sulata paksupõhjalises potis või tugeval kuumusel, ent ära pruunista. Lisa karripulber, sibul, kanatükid ja riis ning prae paar minutit. Maitsesta kergelt soola-pipraga. 

Lisa puljong. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ning hauta kaanega potis umbes 15 minutit, kuni riis on poolpehme.

Lõika porgand väikesteks kuubikuteks või viiluta nn mandoliiniga. Lisa porgandid ning hauta 3 minutit. Roog on valmis, kui riis on küps, aga porgandid veel krõmpsuvad. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.

Jaota riisiroog kohe kuumadele taldrikutele. 

Retsept on mugandatud taanlaste Karolines Køkken retseptivihikust (Risotto med karry). Algretseptis oli ka riivjuustu ja rõõska koort, aga meie arvates pole need vajalikud. 

LISA KOMMENTAAR

liina
postitatud 07.02.2008 13:23

Täitsa mõnus roog, ainult porgandid peavad tõsiselt õhukesed olema (köögikombainiga kõige parem viilutada).

Kirsike
postitatud 01.02.2011 22:17

Väga mõnus toit. Tegin lastele ja nad sõid hea meelega.

Hexy
postitatud 18.03.2011 18:17

hea

sweetah
postitatud 11.10.2012 18:28

Täitsa hea, aga mina jätsin rõõsa koore ja juustu välja, niisama tundus juba väga maitsev :)

Kati
postitatud 26.08.2018 14:53

Imeline roog, mõnusalt natuke vürtsine. Minu uus lemmik. Kana ei pea enne puljongi ja koore lisamist täiesti küpse olema, see küpseb vedelikus veel edasi. Juustu polnud ja seda ei pannud ja ausaltöeldes puudust ka ei tundnud.

Sonera
postitatud 08.09.2019 18:45

Millal koor lisatakse ja kui palju ?

Sonera
postitatud 08.09.2019 18:44

Mõnusalt maitsev ja kiirelt valmiv toit. Lisasin paar peotäit riivjuustu ka, sest meie peres on juust suuresti au sees.

Toomas
postitatud 10.10.2021 19:18

Pange ananassi ka!