Vietnami krevetisalat

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 tk väikest vietnami või hiina kapsast

4 sl suhkrut

4 sl kalakastet

5-6 sl laimi mahla

1 sl valget veiniäädikat

0.5 tl soola

1 tk väikest punast sibulat õhukeste viiludena

750 g värskeid keedetud tiiger- krevette (koori ja eemalda veen, saba jäta koorimata)

30 g hakitud värsket koriandrit

30 g hakitud värsket vietnami münti

Kaunistuseks:

värsket vietnami münti (terveid lehti)

Valmistamine

Pane peenikesteks ribadeks lõigatud kapsas suurde kaussi. Kata kauss toidukilega ning pane 30 minutiks külmkappi.
Sega väikeses kausis suhkur, kalakaste, laimimahl, äädikas ja 0,5 tl soola ning klopi vispliga ühtlaseks.
Võta kapsas külmkapist välja, lisa ribadeks lõigatud punasibul, tiigerkrevetid, hakitud koriander ja münt ning salatikaste.
Kaunista mündilehtedega ning serveeri kohe.

Retsept on briti ajakirjast Living etc (June 2004, Vietnamese prawn salad)
LISA KOMMENTAAR