Pikantsed neerud

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 lambaneeru (lõika neljaks, eemalda valkjas sisemus)

veidi päevalille- või oliiviõli

1 väike klaas šerrit

1 sl valget veiniäädikat või õunaäädikat

1 tl punasesõstraželeed

Worcesteri kastet

näpuotsaga Cayenne'i pipart

1 sl inglise sinepit

1 sl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta väikesel pannil veidi rasva või õli ning lisa neerud. Prae vaid minutijagu, panni aeg-ajalt raputades.

Lisa suur sorts šerrit, kuumuta hetk ning siis lisa veidi väiksem sorts veini või õunaäädikat. Lisa punasesõstraželee ja lase lahustuda.

Lisa Worcesteri kaste, Cayenne'i pipar, sinepipulber ja rohkelt musta pipart. Maitsesta soolaga, lisa rõõsk koor ja kuumuta veel 1-2 minutit aeg-ajalt segades, kuni kaste on paksenenud.

Maitse - soovi korral lisa veel Cayenne'i ja musta pipart.

Serveeri röstisaiaga. Kui soovid veidi toekamat einet, siis sobib kõrvale ka keedetud riis ja mõni värske salat. Kaunista hakitud peterselliga.

Loe veel:

Retsept on briti autori Hugh Fearnley-Whittingstalli raamatust "The River Cottage Meat Book" (Devilled kidneys)

LISA KOMMENTAAR