4 lambaneeru (lõika neljaks, eemalda valkjas sisemus)
veidi päevalille- või oliiviõli
1 väike klaas šerrit
1 sl valget veiniäädikat või õunaäädikat
1 tl punasesõstraželeed
näpuotsaga Cayenne'i pipart
1 sl inglise sinepit
1 sl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
Kuumuta väikesel pannil veidi rasva või õli ning lisa neerud. Prae vaid minutijagu, panni aeg-ajalt raputades.
Lisa suur sorts šerrit, kuumuta hetk ning siis lisa veidi väiksem sorts veini või õunaäädikat. Lisa punasesõstraželee ja lase lahustuda.
Lisa Worcesteri kaste, Cayenne'i pipar, sinepipulber ja rohkelt musta pipart. Maitsesta soolaga, lisa rõõsk koor ja kuumuta veel 1-2 minutit aeg-ajalt segades, kuni kaste on paksenenud.
Maitse - soovi korral lisa veel Cayenne'i ja musta pipart.
Serveeri röstisaiaga. Kui soovid veidi toekamat einet, siis sobib kõrvale ka keedetud riis ja mõni värske salat. Kaunista hakitud peterselliga.
Retsept on briti autori Hugh Fearnley-Whittingstalli raamatust "The River Cottage Meat Book" (Devilled kidneys)
Pikantsed neerud