50 g pestud ja kuivatatud rukolat
1 suur küps pirn
1 pall (pühvlipiimast) mozzarella juustu viiludena
1 sl sarapuupähkliõli
2 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat (balsamico)
1 sl hakitud pistaatsiapähkleid
veidi hakitud murulauku
soola ja musta pipart
Pese pirn, eemalda südamik ja lõika viiludeks.
Laota rukolalehed suurele vaagnale, kata pirni- ja mozzarellaviiludega.
Sega õlid ja palsamäädikas ained omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Nirista salatile.
Kaunista pähklite ja murulauguga ning serveeri kohe. Retsept on pärit briti ajalehest Sunday Telegraph (Xanthe Clay, 1.5.2004, Rocket, pear and buffalo salad). Pildi tegi NEF.
See salat maitses üllatavalt hästi ja kuidas saaks muud moodi ollagi, kui kõik koostisained on väga maitsvad! Kindlasti teen seda salatit veel.
Salat rukola, pirni ja mozzarella juustuga