Salat rukola, pirni ja mozzarella juustuga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g pestud ja kuivatatud rukolat

1 suur küps pirn

1 pall (pühvlipiimast) mozzarella juustu viiludena

1 sl sarapuupähkliõli

2 sl oliiviõli

1 sl palsamiäädikat (balsamico)

1 sl hakitud pistaatsiapähkleid

veidi hakitud murulauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese pirn, eemalda südamik ja lõika viiludeks.

Laota rukolalehed suurele vaagnale, kata pirni- ja mozzarellaviiludega.

Sega õlid ja palsamäädikas ained omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Nirista salatile.

Kaunista pähklite ja murulauguga ning serveeri kohe.

Retsept on pärit briti ajalehest Sunday Telegraph (Xanthe Clay, 1.5.2004, Rocket, pear and buffalo salad). Pildi tegi NEF.

LISA KOMMENTAAR

Nef
postitatud 29.04.2010 17:25

See salat maitses üllatavalt hästi ja kuidas saaks muud moodi ollagi, kui kõik koostisained on väga maitsvad! Kindlasti teen seda salatit veel.