200 g võid
170 g suhkrut
3 muna
1 sidruni riivitud koor
100 g tumedat šokolaadi
100 g kuivatatud kirsse
1 dl rosinaid
1 dl tumedat rummi
180 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Pane kuivatatud kirsid ja rosinad eelmisel õhtul rummi sisse likku.
Vahusta või suhkruga. Sega ükshaaval juurde munad ja riivitud sidrunikoor. Lisa leotatud rosinad ja kirsid koos rummiga, hakitud šokolaad ning seejärel sega õrnalt hulka küpsetuspulbriga segatud jahu.
Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud auguga rõngasvormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega.
Lase koogil jahtuda ja löö vormist välja.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.
Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis.
Tootja: BaileysKüpsetasin maale viimiseks, kuid pilti unustasin teha ja ära nad on juba ka söödud. Igatahes olid head, tasub täitsa veel teha.
Mõnus kook, maitseb hästi! Säilitada pole siin midagi, kõik süüakse ruttu ära :)
Väga maitsev keeks!
Šokolaadi-kirsikeeks
Kook sisaldab ka rummis leotatud rosinaid ja kirsse. Sobib kenasti jõululauale.