Falafelid

Neid falafele valmistatakse leotatud kuivatatud kikerhernestest.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

5 dl pestud kikerherneid

2 tl söögisoodat

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 sl hakitud värsket koriandrit

3 tk küünt purustatud küüslauku

1 dl hakitud peterselli

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl Cayenne'i pipart

2 tl soola

0.5 tl musta pipart

1 dl nisujahu

õli

Valmistamine

Loeta kikerherneid öö läbi 2 liitris soojas vees, kuhu on lisatud söögisoodat.

Nõruta kikerherned. Püreesta herned köögikombainis peeneks. Lisa maitseained ja jahu. Kui segu on liiga kuiv, lisa veidi vett.

Vormi väikesed pallikesed, läbimõõduga 3 cm.

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Friti pallikesi paarikaupa õlis 2-3 minutit, kuni falafelid on kuldpruunid. Nõruta köögipaberil ja hoia soojas.

Serveeri falafeli pita leiva sees, lisandiks hummus, värsked aedviljad ja vürtsine piprakaste. Söö kuumalt.

Retsept on raamatust "The Melting Pot - a quick and easy blend of Israeli cuisine". Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 20.06.2010 19:38

Mõned aastad tagasi oli mul taimetoidu periood ja ma vaatasin neid falafele ikka väga umbuskliku pilguga ning jätsin lõpuks söömata. :D Täna tegin neid ise ja väga maitsvad, ainult maitseaineid paneks järgmisel korral natuke rohkem.

Kaire
postitatud 01.08.2012 08:57

Väga head tulid. Järgmisel korral üritan herned pisut peenemaks purustada, aga ka selliste koredatena olid toredad.