5 dl pestud kikerherneid
2 tl söögisoodat
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 sl hakitud värsket koriandrit
3 tk küünt purustatud küüslauku
1 dl hakitud peterselli
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl Cayenne'i pipart
2 tl soola
0.5 tl musta pipart
1 dl nisujahu
Loeta kikerherneid öö läbi 2 liitris soojas vees, kuhu on lisatud söögisoodat.
Nõruta kikerherned. Püreesta herned köögikombainis peeneks. Lisa maitseained ja jahu. Kui segu on liiga kuiv, lisa veidi vett.
Vormi väikesed pallikesed, läbimõõduga 3 cm.
Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Friti pallikesi paarikaupa õlis 2-3 minutit, kuni falafelid on kuldpruunid. Nõruta köögipaberil ja hoia soojas.
Serveeri falafeli pita leiva sees, lisandiks hummus, värsked aedviljad ja vürtsine piprakaste. Söö kuumalt.
Retsept on raamatust "The Melting Pot - a quick and easy blend of Israeli cuisine". Pildi tegi ITAKENE.
Mõned aastad tagasi oli mul taimetoidu periood ja ma vaatasin neid falafele ikka väga umbuskliku pilguga ning jätsin lõpuks söömata. :D Täna tegin neid ise ja väga maitsvad, ainult maitseaineid paneks järgmisel korral natuke rohkem.
Väga head tulid. Järgmisel korral üritan herned pisut peenemaks purustada, aga ka selliste koredatena olid toredad.
Falafelid
Neid falafele valmistatakse leotatud kuivatatud kikerhernestest.