peotäis värsket loorberilehte
2 tl meresoola
1 sl suitsupaprikat (pimentón dulce)
3 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl purustatud musta pipart
2 kg sealiha - suur ilma kamarata kõhutükk
Serveerimiseks:värsket punast tšillikauna
värsket hakitud koriandrit
Tambi loorberilehti ja soola uhmris seni, kuni loorberilehed lagunevad ja sool roheliseks värvub. Nopi kõik loorberilehe varrerootsud jms välja. Lisa ülejäänud maitseained ja pipar.
Hõõru küljetükk saadud vürtsisegu ja vähese õliga. Tõsta paraja suurusega ahjupannile. Pane 180-kraadisesse ahju ning küpseta umbes 2 tundi.
Kui liha on tund aega ahjus olnud, süüta grill.
Kahetunnise küpsemise pärast peaks liha olema pehme ja maitsestunud. Võta see ahjupannilt välja ning tõsta kohe grillrestile. Rösti aeg-ajalt pöörates umbes 10-15 minutit, kuni lihatükk on kenasti pealt krõbedaks muutunud.
Lõika viiludeks, juurde paku värskest tšillist, koriandrist ja õlist valmistatud kastet.
Jamie Oliveri retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga maitsev, olen nüüd mitu korda teinud ja ükskord grillile ei jõudnud aga see ei muutnud midagi, ikka oli väga hea. Kõlbab ka jahtunult võileiva peale lõigata. Hea retsept!
Seakülg lõunaosariikide moodi
Mõnus suitsune kuivmarinaad sea küljetükile. Sea küljetükk (ingl. k. pork belly) eelküpsetatakse ahjus ning seejärel pannakse sütele grillima. Jamie Oliveri retsept.