Seakülg lõunaosariikide moodi

Mõnus suitsune kuivmarinaad sea küljetükile. Sea küljetükk (ingl. k. pork belly) eelküpsetatakse ahjus ning seejärel pannakse sütele grillima. Jamie Oliveri retsept.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

peotäis värsket loorberilehte

2 tl meresoola

1 sl suitsupaprikat (pimentón dulce)

3 sl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl purustatud musta pipart

2 kg sealiha - suur ilma kamarata kõhutükk

Serveerimiseks:

värsket punast tšillikauna

värsket hakitud koriandrit

oliiviõli

Valmistamine

Tambi loorberilehti ja soola uhmris seni, kuni loorberilehed lagunevad ja sool roheliseks värvub. Nopi kõik loorberilehe varrerootsud jms välja. Lisa ülejäänud maitseained ja pipar.

Hõõru küljetükk saadud vürtsisegu ja vähese õliga. Tõsta paraja suurusega ahjupannile. Pane 180-kraadisesse ahju ning küpseta umbes 2 tundi.

Kui liha on tund aega ahjus olnud, süüta grill.

Kahetunnise küpsemise pärast peaks liha olema pehme ja maitsestunud. Võta see ahjupannilt välja ning tõsta kohe grillrestile. Rösti aeg-ajalt pöörates umbes 10-15 minutit, kuni lihatükk on kenasti pealt krõbedaks muutunud.

Lõika viiludeks, juurde paku värskest tšillist, koriandrist ja õlist valmistatud kastet.

Loe veel:

Jamie Oliveri retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 27.09.2019 21:27

Väga maitsev, olen nüüd mitu korda teinud ja ükskord grillile ei jõudnud aga see ei muutnud midagi, ikka oli väga hea. Kõlbab ka jahtunult võileiva peale lõigata. Hea retsept!