Kasuta noori saledaid rohelisi rullkõrvitsaid selle suvikõrvitsaroa valmistamiseks.
1 kg saledaid rohelisi rullkõrvitsaid
5 küüslauguküünt
2 sl võid
2 muna - vaja on ainult
munakollaseid!
1 dl hapukoort
soola ja valget pipart
1 tl paprikapulbrit
1 dl riivitud parmesani või muud kõvemat juustu
Lõika kooritud küüslauguküüned õhukesteks viiludeks. Lõika suvikõrvits juustuhöövliga pikkadeks laastudeks.
Kupata mõlemaid vees 20 sekundit ja lase seejärel sõelal nõrguda.
Sulata või, lase leigeks jahtuda.
Klopi kokku hapukoore ja munakollastega, maitsesta.
Tõsta nõrgunud köögivili võitatud ahjuvormi ja kalla üle hapukooreseguga.
Puista peale riivitud juustu ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Juuli 2000), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Suvikõrvitsagratään
Kasuta noori saledaid rohelisi rullkõrvitsaid selle suvikõrvitsaroa valmistamiseks.