Suvikõrvitsagratään

Kasuta noori saledaid rohelisi rullkõrvitsaid selle suvikõrvitsaroa valmistamiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg saledaid rohelisi rullkõrvitsaid

5 küüslauguküünt

2 sl võid

2 muna - vaja on ainult

munakollaseid!

1 dl hapukoort

soola ja valget pipart

1 tl paprikapulbrit

1 dl riivitud parmesani või muud kõvemat juustu

Valmistamine

Lõika kooritud küüslauguküüned õhukesteks viiludeks. Lõika suvikõrvits juustuhöövliga pikkadeks laastudeks.

Kupata mõlemaid vees 20 sekundit ja lase seejärel sõelal nõrguda.

Sulata või, lase leigeks jahtuda.

Klopi kokku hapukoore ja munakollastega, maitsesta.

Tõsta nõrgunud köögivili võitatud ahjuvormi ja kalla üle hapukooreseguga.

Puista peale riivitud juustu ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Juuli 2000), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR