Hõõru või pehmeks. Peenesta kartul kahvliga. Puhasta kilud ja peenesta, lisa kartulid. Lisa hapukoor, sinep ja pipart ning sega läbi. Soovi korral lisa veidi kilusoolvett ning lisa kõik kilu-kartulisegule.
Pane saadud kilupasteet pooleks tunniks külmkappi.
Haki keedetud munavalged ja -kollased eraldi.
Vormi jahtunud kilupasteedist pallid, osa veereta munavalges, osa munakollases. Serveeri klaasvaagnal koos maitserohelisega.
Retsept on pärit 1932. a. ilmunud "Keedu- ja majapidamisraamatust", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Minul ei olnud kannatust pallikesi vormida, määrisin leivale ja puistasin kaunistuseks muna peale. Väga maitsev oli, isegi minu 5aastane sõi mitu võileiba.
Kilupasteet 'Pühademunad'
Lihtne suupiste võist, kartulist, munadest ja vürtsikiludest.