"Leberkäse" tähendab tõlkes "maksajuustu" ja see on Lõuna-Saksamaal ning Austrias populaarne peenestatud lihast ja maksast lihaleib, mis küpsetatakse ahjus krõbeda kooriku saavutamiseni. Segadusttekitavalt ei sisalda aga nt Baieri Leberkäse üldse maksa :)
Parim soojalt nt võileiva peal.
Kõik lihatükid peavad olema korralikult jahutatud! Lõika liha väiksemateks tükkideks ning lase läbi hakklihamasina peeneima lõiketera.
Sega lihad omavahel, lisa sool, pipar ja jääkülm vesi. Sega köögikombaini ühtlaseks. Haki peekon hakklihamasina keskmise lõiketeraga, sega lihamassi hulka.
Koori sibul, riivi ja lisa koos majoraaniga hakkmassi hulka. Pane segu külmkappi jahtuma, siis tõsta rasvaga määritud leivavormi. Silu pealt ühtlaseks ja tee noateraga peale rombikujuline muster, lõigates umbes 5 mm sügavuselt sisse.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes tund aega (pöördõhuga ahjus u 160°C).
Baieri Leberkäse
"Leberkäse" tähendab tõlkes "maksajuustu" ja see on Lõuna-Saksamaal ning Austrias populaarne peenestatud lihast ja maksast lihaleib, mis küpsetatakse ahjus krõbeda kooriku saavutamiseni. Segadusttekitavalt ei sisalda aga nt Baieri Leberkäse üldse maksa :) Parim soojalt nt võileiva peal.