2.5 dl õli
1 kg ribadeks lõigatud kanafileed
soovi korral soola
750 g kuubikuteks lõigatud vürtsikamat suitsuvorsti
2.5 dl nisujahu
10 dl kuubikuteks hakitud sibulat
5 dl kuubikuteks hakitud varssellerit
5 dl kuubikuteks hakitud rohelist paprikat
1 sl hakitud küüslauku
2 l lihapuljongit
5 dl hakitud porrut
Serveerimiseks:keedetud riisi
Kuumuta õli potis. Pruunista kanaribad keskmisel tulel ja maitsesta. Lisa vorst ja pruunista kergelt. Tõsta kanatükid ja vorst potist välja ja pane kõrvale.
Valmista nn roux: lisa pott jäänud kuumale õlile vähehaaval pidevalt segades jahu. (NB! Potis ei tohi olla mingeid vorsti- või kanatükke, sest muidu läheb kaste kõrbema! Vajadusel kurna õli enne jahu lisamist.) Sega hoolega, kuni kaste on hästi kergelt pruunistunud.
Kui roux on piisavalt pruunistunud (see võib üsna kaua aega võtta!), võta pott tulelt ja lisa hakitud sibul, seller ja paprika. Tõsta pott tulele.
Lisa küüslauk ja jätka segamist. Kui aedviljad on veidi pehmenenud, lisa uuesti pruunistatud kana ja vorst.
Sega juurde lihapuljong ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta tasasel tulel umbes tund aega.
Maitsesta Cajuni maitseaineseguga.
Umbes 10 minutit enne serveerimist lisa peenestatud porru. Serveeri keedetud riisiga.
Retsept on Soome ajalehest Helsinkin Sanomat (29.3.2001, Gumbo)
Gumbo
Kreooli köögist pärit roog.