2 x 400 g konservube
- soovitatavalt musti ube
1 sl vanilliekstrakti
näpuotsaga soola
6 suurt muna
200 g pehmet toasooja võid
200 g heledat muscovado suhkrut või fariinsuhkrut või kookospalmisuhkrut
100 g kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
85 g tumedat šokolaadi või valget šokolaadi
Kuumuta ahi 180 C. Määri 20x30 cm või 24x24 cm neljakandiline koogivorm õliga, siis vooderda küpsetuspaberiga.
Loputa oad jooksva vee all, nõruta hoolega.
Pane oad, vanilliekstrakt, sool ja 2 muna sügavasse kaussi ning püreesta saumikseriga ühtlaseks.
Pane või, suhkur, kakaopulber ja 4 muna teise kaussi, klopi elektrimikseriga ühtlaseks ja kreemjaks. Sega juurde küpsetuspulber, siis oasegu ning hakitud šokolaad.
Tõsta segu spaatli abil vormi, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit, kuni kook pealt sõrmega vajutades küpsenud tundub.
Lase jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri. Kook säilib karbis paar päeva toatemperatuuril või nädalapäevad külmkapis.
Idee: BBC Good Food (mai 2015), mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin poolest kogusest. Algus oli väga paljutõotav. Ahjus kerkis ka kenasti, aga peale küpsemist vajus kokku (ei tea, kas ei jõudnud läbi küpseda või mis). Aga lõpptulemus on maitsev. Jäi selline tihke tummine šokolaadiruut.
Väga põnev retsept. Olin ise väga üllatunud, kui hästi maitses lõpptulemus. Ei ole üldse magus, kuid siiski väga maitsev.</br> Meie pere maiustas seda kooki koos jäätisega, super hea. Hea valik neile, kes ei saa jahutooteid tarbida.
Olen nüüd 2 korda teinud. Maitseb nagu šokolaadikook :)
Sel korral panin koogi sisse 100 g valget šokolaadi, jäid väga ilusad laigud:
Täitsa hea tuli :)
Musta oa brownie-ruudud
Jahu asendab selles koogis hoopis keedetud-konservitud must uba. Kui soovid koogile põnevust lisada, kasuta nt tšillimaitselist šokolaadi.