Haki küüslauk, lisa sool ning tambi uhmris või lapiti asetatud kokanoaga pastaks.
Sega munakollane, sidrunimahl ja sinep kausis vispliga ühtlaseks. Sega oliivi- ja köögiviljaõli ning lisa tilkhaaval munakollasesegule, pidevalt vispliga segades, kuni saad ühtlase emulsiooni. (Kui majonees tükki läheb, siis katkesta õli lisamine ning vispelda ühtlaseks; siis lisa uuesti õli). Sega juurde küüslaugupasta, maitsesta soola-pipraga.
Kui aïoli liiga paks on, siis sega vispliga juurde üks-kaks tilka vett.
Hoia kaetult serveerimiseni jahedas. Serveeri aïoli liha- ja kalaroogade juurde või dipikastmena.
Aïoli ehk küüslaugumajonees
Aïoli on prantsuse köögist pärit küüslaugumajonees. Eriti maitsev saab kevadsuvise värske küüslauguga.