Udon-nuudlid seesamiseemnetega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g udon-nuudleid

3 sl röstitud seesamiõli

1.25 dl koorimata seesamiseemneid

4 sl sojakastet

6 sl mirinit ehk magusat riisiveini

2 sl riisiäädikat

2 sl musti seesamiseemneid soovi korral

2 õhukeselt viilutatud talisibulat (ainult valge ja heleroheline osa)

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa udon-nuudlid ja keeda 'al dente' - umbes 6 minutit.

Tõsta pott tulelt, kurna nuudlid. Tõsta nuudlid serveerimiskaussi ja sega 1 sl seesamiõliga. Pane kõrvale.

Rösti koorimata seesamiseemned kergelt väikesel pannil umbes 2 minutit. Kalla väikesesse kaussi jahtuma.

Pane röstitud seesamiseemned, sojakaste, mirin, veiniäädikas ja ülejäänud seesamiõli kannmikserisse. Püreesta ühtlaseks kreemjaks kastmeks. Kalla saadud segu nuudlitele ja sega.

Puista peale mustad seesamiseemned ja hakitud talisibul. Serveeri kohe.

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Sesame Udon Noodles)

LISA KOMMENTAAR