Kogritsad majoneesiga

Värsked kogritsad on väga mürgised, seepärast tuleb neid enne tarvitamist vähemalt kaks korda kupatada. Loe lähemalt Nami-nami kokandussõnastikust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kogritsaid (kevadseeni)

3 sidrunit

2 sl õli

100 g majoneesi

1-2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kupata kogritsad, lase nõrguda. Sega juurde 3 sidruni mahl ja lase maitsestuda. Kui seened on küllaldaselt mahla sisse imanud, nõruta, lõika peeneks ja tõsta salatikaussi.
Kõigepealt sega seentele lisaks õli, siis majonees.
Puista peale hakitud petersell ja tõsta salat pooleks tunniks külmikusse maitsestuma.

Retsept on Toivo Niibergi Postimehes ilmunud artiklist 'Seenele!' (30.4.2004)

LISA KOMMENTAAR