Oad mehhikopäraselt 'Frijoles'

Neid ube kasutatakse tuntud Frijoles Refritos (re-fried beans) valmistamiseks. Kasuta punaseid ube (neerube) või Pinto ube.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

350 g kuivatatud ube (punased oad, pinto oad, vms)

2 hakitud sibulat

2 hakitud küüslauguküünt

1 loorberileht

1-2 serrano tšillikauna

2 sl maisiõli

2 kooritud tomatit

soola

Valmistamine

Pane kuivatatud oad suurde potti ja lisa niipalju külma vett, et vesi ulatuks 2,5 cm ubadest kõrgemale.

Lisa pool hakitud sibulast ja pool hakitud küüslaugust, loorberileht ja tšilli(d). Kuumuta keemiseni ja keeda tugeval tulel 10 minutit.

Kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel 30 minutit. Kui segu kipub liiga kuivaks muutuma, lisa keevat vett.

Kui oad hakkavad 'kortsu minema', lisa 1 sl maisiõli ja keeda veel 30 minutit, kuni oad on pehmed. Lisa sool ja keeda veel 30 minutit, ent ära enam vett lisa.
Eemalda oad tulelt.

Kuumuta ülejäänud õli (1 sl) pannil. Prae ülejäänud sibul ja küüslauk pehmeks ja klaasjaks. Lisa kooritud ja hakitud tomatid

Lisa tomati-sibulasegule 3 sl ube. Suru segu katki, nii et saad pasta. Lisa segu ülejäänud ubadele paksendamiseks.

Kuumuta seni, kuni oad on uuesti läbi kuumenenud. Serveeri ube väikestes kaussides, kaunista värskete loorberilehtedega.

Loe veel:

Retsept on pärit raamatust "Best of Mexico" (SK 1999). Pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 24.11.2010 14:27

kasutasin küll rapsiõli ja piirdusin ühe tšilliga. Mõnus ja parajalt terav lõunasöök ;)

Tiina
postitatud 08.01.2016 10:36

Mõnusad oad! Ma panin vaid pool tšillikauna, aga lisasin see-eest omatehtud adžikat, mis tegi roa natuke rohkem "pastaseks".