200 g tagliatelle makarone
vett
1 sl õli
420 g purk ürtidega tomatikastet
1 sl pitsamaitseainet või punet
300 g Krakovi p/s rõngasvorsti
250 g šampinjone
3 suurt tomatit
250 g mozzarella juustu
50 g musti kivideta oliive
Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta hoolega ja sega juurde tilk õli. Kalla ühtlaselt suure 30x30 cm ahjuvormi põhjale.
Kuumuta tomatikaste potis, maitsesta tšillikastmega.
Lõika vorstid, seened, tomatid ja mozzarella õhukesteks viiludeks.
Jaota kuumutatud tomatikaste soojadele makaronidele, seejärel aseta peale katteained. Puista pinnale pitsamaitseainet ja poolitatud oliivid.
Tõsta vorm ahju ning küpseta 250-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni juust on sulanud. Kaunista värske basiilikuga.
Serveeri värske salati, pika saia ja riivitud parmesaniga.
Retsept on soome ajakirjast Pirkka-lehti (5/2004, Pasta-pizza). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
'Makaronipitsa'
Itaaliahõnguline makaronivorm