'Makaronipitsa'

Itaaliahõnguline makaronivorm

Kogus
viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g tagliatelle makarone

vett

soola

1 sl õli

420 g purk ürtidega tomatikastet

1 sl pitsamaitseainet või punet

300 g Krakovi p/s rõngasvorsti

250 g šampinjone

3 suurt tomatit

250 g mozzarella juustu

50 g musti kivideta oliive

Valmistamine

Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta hoolega ja sega juurde tilk õli. Kalla ühtlaselt suure 30x30 cm ahjuvormi põhjale.

Kuumuta tomatikaste potis, maitsesta tšillikastmega.

Lõika vorstid, seened, tomatid ja mozzarella õhukesteks viiludeks.

Jaota kuumutatud tomatikaste soojadele makaronidele, seejärel aseta peale katteained. Puista pinnale pitsamaitseainet ja poolitatud oliivid.

Tõsta vorm ahju ning küpseta 250-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni juust on sulanud. Kaunista värske basiilikuga.

Serveeri värske salati, pika saia ja riivitud parmesaniga.

Retsept on soome ajakirjast Pirkka-lehti (5/2004, Pasta-pizza). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 08.06.2010 23:24

Väga maitsev makaronivorm. Osa komponente asendasin - kasutasin väikeseid bolognese grillvorste, kukeseeni ja basiiliku-oliivi-tomatikastet.

Pille
postitatud 03.08.2017 23:54

Makaronivormide kategoorias täitsa tegija :)