Tuunikala-oasalat rukolaga

Kasuta valgeid itaalia ube (nn cannellini ube).

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g kuivatatud valgeid ube

2 õliga tuunikalakonservi (a 200 g)

25 g rukolat e. põld-võõrkapsast

50 g õhukeselt viilutatud punast sibulat

soola ja musta pipart

Salatikaste:

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 sidruni riivitud koor ja 3 sl sidrunimahla

2 küüslauguküünt

1 kuhjaga tl musta pipra teri

1 tl helbelist Maldoni meresoola

1 kuhjaga tl sinepipulbrit

Valmistamine

Pane eelmisel õhtul valged oad kaussi ning kata külma veega.

Järgmisel päeval nõruta oad, siis pane suurde potti. Kata värske veega ning kuumuta keemiseni. Keeda 10 minutit. Siis kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 1,25-1,5 tundi, kuni oad on pehmed.
Samal ajal nõruta tuunikalakonservid sõelal (hoia õli alles!).

Salatikastme jaoks purusta uhmris küüslauk ja sool ühtlaseks pastaks. Lisa sinepipulber. Lisa kergelt purustatud pipraterad. Lisa riivitud sidrunikoor, seejärel sidrunimahl, oliivõli ja 3 sl tuunikalakonserviõli. Klopi ühtlaseks.

Nõruta keedetud oad, loputa keedupott ja pane oad uuesti potti. Kalla salatikaste veel soojadele ubadele, sega ja maitsesta korralikult.

Salati serveerimiseks jaota umbes kolmveerad põld-võõrkapsalehtedest vaagnale. Tõsta oad peale, lisa konservitud tuunikalatükid. Lisa ülejäänud salatilehed, sega kergelt läbi.

Kaunista sibularõngastega ja serveeri kohe.

Kõrvale sobib värske ciabatta.

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (White Bean and Tuna Fish Salad with Lemon Pepper Dressing)

LISA KOMMENTAAR

Aari
postitatud 01.11.2009 22:02

Väga mõnus mahlane ja toitev salat. Ubasid tasub lasta kastmes natuke aega tõmmata, siis tulevad maitsenüansid paremini esile. Lisasin kastmele teelusikatäie mett, et hapusust tasakaalustada ning kimbukese hakitud peterselli. Salatile sobisid täiendavaks kaunistuseks mõned kirsstomatid ning parmesanilaastud.