Ciabatta-leib rukkijahu ja seemnetega

Ciabatta-leiva tainale võib lisada ürte, seesamiseemneid, oliive jms. Ciabatta on parim samal päeval.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
5 pätsi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl külma vett

25 g pärmi

1.5 tl soola

2 sl õli

1 sl heledat suhkrusiirupit

1 dl päevalilleseemneid või 3 sl linaseemneid

1 dl rukkijahu

8 dl nisujahu

Valmistamine

Lahusta pärm külmas vees. Lisa sool, õli, siirup, seemned, rukkijahu ja osa nisujahust. Sõtku ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu - tainas peab olema pehme, nagu puder.

Puista peale jahu, kata rätiga ja lase 1.5-2 tundi kerkida.

Kuumuta kerkinud tainas jahusele lauale ja sõtku õhumullid välja. Vormi 5 piklikku madalat pätsi. Lase räti all kerkida.

Küpseta 250-kraadises ahjus 15 minutit. (Kontrolli ciabatta'de küpsust nii: kui saia ahjust välja võtad ja põhjale koputad, siis peaks ciabatta kergelt kumisema).

Pane ahju ka metalltops keeva veega - nii saad krõbedamad saiad.

Retsept on mugandatud Soome Marttajärjestö ajakirjast Emäntälehti (2/2000), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Muti
postitatud 16.05.2004 16:20

täitsa head tulid. seemned puistad peale, kui ei taha, jäta ära. ja rukkijahuga tulevad lihtsalt tumedamad (poes on vist kah nii heledad kui tumedamad, maitea täpselt, ma ju maalt :)

Kirsike
postitatud 26.08.2009 11:29

Meie pere lemmiketspet ciabattade tegemiseks! Mehele maitseb oliividega ja mulle linaseemnetega :)

zoozi
postitatud 21.02.2010 22:49

Väga maitsvad tulid.Esimesed viis kadusid laualt väga kiirelt.Panin kohe ka uue täie hakkama:)

hexy
postitatud 26.02.2010 17:06

Head tulid nad tõesti, lapsele maitses juba tainas niipalju, et maitses ühe kerkima pandud pätsi küljest tubli ampsu.

Tiramiiiisu
postitatud 22.06.2010 09:00

Väga hea vaheldus heledale ciabattale. Soovitan proovida!

Luisa
postitatud 23.08.2010 08:06

Lihtne teha, maitsev! Alguses mõtlesin, et 5 tk teha sellest taignast on liiga palju, aga nii küpseb vist paremini-kiiremini. Seemned segasin taignasse, meile pealerapuatud seemned ei meeldi - pärast terve ilm neid täis :P

Fre
postitatud 12.02.2011 16:49

Minult tulevad selle retsepti järgi nii vedelad pätsid, et vajuvad kerkides kokku üheks suureks lasuks. Eelmisel korral pidin taigna lõpuks pannilt kokku kraapima ja vormidesse toppima. Väga palju rohkem jahu ka ei julge panna, äkki tulevad liiga tihedad....

piisk
postitatud 08.12.2012 17:04

Retseptis kasutatakse siirupit, missugust nimelt?

Homecook
postitatud 01.04.2014 14:00

Mina kasutan vedelat mett ja tuleb ka väga hea.

Loyya
postitatud 02.07.2014 19:47

Maitse on hea aga jahu peaks ikka kõvasti rohkem panema!

Hexy
postitatud 30.04.2015 12:41

Mulle see retsept sobis, tainas oli tõesti pehme, aga korralikult jahusel laual ei tekkinud mul probleeme sõtkumise ja vormimisega. Maitse oli samuti väga hea.

Martiina
postitatud 25.04.2017 11:50

Õnnestusid väga hästi ja maitsesid suurepäraselt! Tainas jäi algul harjumatult vedel, aga pidin tõdema, et see tagabki õhulise ja kerge saiasisu. Seega tasub retsepti usaldada!

blanco
postitatud 26.05.2019 16:24

Sobisid imeliselt nami-nami tomati-sibulasupi kõrvale.

Ave
postitatud 29.05.2020 17:47

Esimese korraga õnnestusid,kujuga peab veel vaeva nägema,maitse super.