5 dl külma vett
25 g pärmi
1.5 tl soola
2 sl õli
1 sl heledat suhkrusiirupit
1 dl päevalilleseemneid või 3 sl linaseemneid
1 dl rukkijahu
8 dl nisujahu
Lahusta pärm külmas vees. Lisa sool, õli, siirup, seemned, rukkijahu ja osa nisujahust. Sõtku ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu - tainas peab olema pehme, nagu puder.
Puista peale jahu, kata rätiga ja lase 1.5-2 tundi kerkida.
Kuumuta kerkinud tainas jahusele lauale ja sõtku õhumullid välja. Vormi 5 piklikku madalat pätsi. Lase räti all kerkida.
Küpseta 250-kraadises ahjus 15 minutit. (Kontrolli ciabatta'de küpsust nii: kui saia ahjust välja võtad ja põhjale koputad, siis peaks ciabatta kergelt kumisema).
Pane ahju ka metalltops keeva veega - nii saad krõbedamad saiad.
Retsept on mugandatud Soome Marttajärjestö ajakirjast Emäntälehti (2/2000), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
täitsa head tulid. seemned puistad peale, kui ei taha, jäta ära. ja rukkijahuga tulevad lihtsalt tumedamad (poes on vist kah nii heledad kui tumedamad, maitea täpselt, ma ju maalt :)
Meie pere lemmiketspet ciabattade tegemiseks! Mehele maitseb oliividega ja mulle linaseemnetega :)
Väga maitsvad tulid.Esimesed viis kadusid laualt väga kiirelt.Panin kohe ka uue täie hakkama:)
Head tulid nad tõesti, lapsele maitses juba tainas niipalju, et maitses ühe kerkima pandud pätsi küljest tubli ampsu.
Väga hea vaheldus heledale ciabattale. Soovitan proovida!
Lihtne teha, maitsev! Alguses mõtlesin, et 5 tk teha sellest taignast on liiga palju, aga nii küpseb vist paremini-kiiremini. Seemned segasin taignasse, meile pealerapuatud seemned ei meeldi - pärast terve ilm neid täis :P
Minult tulevad selle retsepti järgi nii vedelad pätsid, et vajuvad kerkides kokku üheks suureks lasuks. Eelmisel korral pidin taigna lõpuks pannilt kokku kraapima ja vormidesse toppima. Väga palju rohkem jahu ka ei julge panna, äkki tulevad liiga tihedad....
Retseptis kasutatakse siirupit, missugust nimelt?
Mina kasutan vedelat mett ja tuleb ka väga hea.
Maitse on hea aga jahu peaks ikka kõvasti rohkem panema!
Mulle see retsept sobis, tainas oli tõesti pehme, aga korralikult jahusel laual ei tekkinud mul probleeme sõtkumise ja vormimisega. Maitse oli samuti väga hea.
Õnnestusid väga hästi ja maitsesid suurepäraselt! Tainas jäi algul harjumatult vedel, aga pidin tõdema, et see tagabki õhulise ja kerge saiasisu. Seega tasub retsepti usaldada!
Sobisid imeliselt nami-nami tomati-sibulasupi kõrvale.
Esimese korraga õnnestusid,kujuga peab veel vaeva nägema,maitse super.
Ciabatta-leib rukkijahu ja seemnetega
Ciabatta-leiva tainale võib lisada ürte, seesamiseemneid, oliive jms. Ciabatta on parim samal päeval.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.