340 g odrakruupi
6 dl kanapuljongit
1 tükeldatud sibul
1 sl päevalilleõli
45 g võid
2 hakitud küüslauguküünt
125 g väikeseid šampinjone
60 ml kuiva šerrit või Marsala veini
30 g riivitud parmesani
2 sl värsket peterselli
soola ja musta pipart
Leota odrakruupe öö läbi vees, nõruta.
Pane kruubid kergelt soolasesse keevasse vette ja keeda tasasel tulel 20 minutit.
Samal ajal vala kuivatatud kivipuravikele niipalju kuuma vett, et seened oleksid kaetud.
Lõika leotatud seened tükkideks. Lase leotusveel veidi seista, et praht settiks põhja. Vala seeneleotusvedelik ettevaatlikult potti.
Lisa kanapuljong ja kuumuta keemiseni.
Kuumuta suurel pannil õli ja 15 g võid. Lisa sibul ja kuumuta klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk, kivipuravikud ja viilutatud šampinjonid. Prae umbes 4 minutit, kuni seened on pehmed.
Nüüd lisa keedetud kruubid, sega kergelt läbi ja lisa šerri. Kuumuta segades umbes 2 minutit, kuni vedelik on peaaegu aurustunud.
Lisa korraga keev kanapuljong ja hauta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni enamus vedelikust on kruupidesse imendunud ja kruubid on pehmed.
Sega juurde ülejäänud või, parmesani juust ja hakitud petersell. Maitsesta ja serveeri kohe.
Retsept on briti koka Sophie Grigsoni raamatust "Feast for a Fiver" (Pearl Barley and Mushroom Risotto). Pildi tegi ZOOZI.
Ei ole muidu väga suur kruubisõber, aga see roog oli tõeliselt maitsev! Tundus, nagu oleks tegu mingi eriti hea restorani üllitisega. Soovitan kõigile!
Meile ka maitses!
Ma olen algaja söögitegija ja pole risottot ennem teinud ja jube raske on valmistamise õpetusest saada mis täpselt tegema peab. Sõbranna kunagi tegi seda ja ma olin kõrval, siis ka tükk aega läks aega mäletan, kui aru saime. Tulemust oli hea, sellepärast tahakski uuesti teha aga ei saa pihta.
Kruubi-seene 'risoto'
Lihtne odrakruubiroog kuivatatud puravikega, mis valmistatakse risoto-meetodil.