Pururuca põrsas ehk Leitão à Pururuca

Brasiilia retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

10 kg kaaluv terve põrsas

10 purustatud küüslauguküünt

1 sl purustatud musta pipart

5 lehte värsket salveid

0.5 sl rosmariini

5 dl Cachaça't või heledat rummi

5 dl valget veiniäädikat või lahjendatud lauaäädikat

1.5 dl soola

paar tilka Tabascot või muud vürtsikastet

Valmistamine

Pane puhastatud ja ettevalmistatud põrsas ahjupannile.

Sega kõik ülejäänud ained ühtlaseks pastaks ja määri põrsale. Lase 20 minutit maitsestuda. 

Nüüd pane põrsas ahjupannile 180-kraadisesse ahju ning küpseta umbes 3 tundi.

Serveerimiseks pane küpsetatud "Leitão à Pururuca" vaagnale, kaunista tomati- ja õunaviiludega.

LISA KOMMENTAAR