Kuninganna kurgid

2011. aastal toimunud Narva hoidistefestivali "Suvi purki" esitles Tiiu Assafrei sellist uhke nimega värsket marineeritud kurgisalati retsepti. HOIDISTAMISEKS EI SOBI!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2,5 kg värskeid kurke

Marinaad:

2,5 l külma vett

500 g suhkrut

150 g soola

100 g 30% äädikat

3-4 sl hakitud rohelist tilli

2 sl peenelt riivitud või purustatud värsket mädarõigast

Valmistamine

Pese kurgid hoolega, siis lõika seibideks. 

Sega marinaadiaineid omavahel, kuni suhkur ja sool on lahustunud. Kalla külm marinaad kurkidele ja lase vähemalt 4 tundi seista. Siis võid juba sööma hakata!

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 08.06.2011 17:39

Täitsa hea