Sparglid anšoovisevõiga

Anšoovisevõi sobib lisandiks nii rohelisele kui ka valgele sparglile.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g värsket rohelist sparglit või valget sparglit

25 g soolatud anšoovisefileed

50 g võid

2 sl hakitud peterselli

Valmistamine

Koori valged sparglid kartulikoorimisnoaga. Rohelist sparglit ei pea koorima. Lõika sparglitelt 2-3 cm puine varreosa ära. Keeda kergelt soolases vees peaaegu pehmeks - selleks kulub 2-3 minutit rohelise ja 15-25 minutit valge spargli puhul.  Nõruta keedetud spargel hoolega.

Peenesta anšoovised, sega koos hakitud peterselliga sulavõi hulka.

Laota sparglid taldrikule kuhja, kalla peale anšoovisevõi.

Loe veel:

Idee on rootslaste Arla.se lehelt, kus soovitati kõrvale pakkuda Moncaro Verdicchio veini. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 19.06.2010 16:21

Minu uus lemmik. Uskumatu, et midagi nii head võib valmida nii lihtsalt. :)

Pille
postitatud 04.06.2017 09:27

Itakene saatis tol korral sellise pildi:

Ilse
postitatud 04.06.2017 09:23

Mõnus, mulle anšoovised väga maitsevad ja see kooslus oli ka superhea.