Klassikaline majonees

Klassikaline külm põhikaste. Isetehtud majonees säilib külmkapis kuni nädala.
NB! Majoneesi tegemiseks sobib eelkõige mahedamaitseline (oliivi)õli!

Kogus
2 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

Põhiretsept:

1 munakollane

0.5 tl soola

0.25 tl valget pipart

1 tl Dijoni sinepit

1-2 tl valget veiniäädikat

0-2 dl mahedamaitselist oliiviõli või muud kvaliteetset toiduõli

Valmistamine

Tõsta kõik ained eelnevalt toasooja.

Sega munakollane, sinep ja maitseained hoolega. Lisa tilkhaaval vispliga pidevalt segades õli. Kui pool õlist on lisatud, sega juurde veiniäädikas..

Kui segu juba pakseneb, lisa ülejäänud õli peene nirena pidevalt segades.
Maitsesta ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui majonees tükki läheb, siis kalla see puhtasse kaussi, lisa üks munakollane ja sega hoolega läbi.
LISA KOMMENTAAR

K
postitatud 16.02.2010 16:22

minul tekkis selline totter kysimus kas majoneesi tehes peab panema sinepit voi saab seda asendada millegi muuga

netcat
postitatud 19.04.2010 18:42

majoneesi tegemiseks on rangelt võttes vaja ainult muna ja õli. niiet ei pea sinepit panema. maitse ilma sinepita tuleb loomulikult teistsugune.

Pille
postitatud 07.02.2015 20:53

Gordon Ramsay kasutab majoneesi tegemiseks maapähkliõli või kerget oliiviõli.

An
postitatud 27.05.2024 23:04

See ei ole majonees, see on aioli. Majoneesis käib terve muna. Paksus nagu majonees see mul ka ei läinuf