Koori kartulid, lõika tükkideks ning keeda pehmeks. Kalla vesi eraldi nõusse, püreesta kartulid.
Jahuta 3 dl kartulikeeduvett käetemperatuurini ja lahusta selles pärm.
Sega pärmisegu kartulipüreega. Lisa õli, sool ja seejärel jahu. Sega pehme tainas ühtlaseks ja suru jahuste kätega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 35x30 cm tükiks. Kata puhta köögirätikuga ning lase soojas umbes pool tundi kerkida.
Lõika kirsstomatid ja minimozzarellad pooleks. Suru need, lõikepind allpool, koos oliividega kerkinud leivataina peale. Määri tainas pealt oliivõliga ning puista üle rosmariiniga.
Küpseta focacciat 225kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni leib on helepruun. Tükelda ja serveeri soojalt.
Kartuli-focaccia