Pärlkana vanilliga

Pärlkana juurde sobivad ka võis ja oliiviõlis läbipraetud ning rosmariiniga maitsestatud seened.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.6-1.8 kg kaaluv pärlkana

1 hakitud porgand

2 vanillikauna

2.5 dl oliiviõli

1 hakitud sibul

0.5 küüslauguküünt

2.5 dl kuiva valget veini

100 g soolakat võid

300 g šampinjone soovi korral

1 rosmariinioksake

Valmistamine

Pruunista pärlkana rupskid õli- ja võisegus. Keeda pruunistatud rupskitest puljong, kurna. Lisa kurnatud puljongisse porgand, sibul, küüslauk ja vanillikaunad. Lisa pidevalt segades vein, kuumuta keemiseni. Lisa vesi ja keeda veel umbes 10 minutit.

Hõõru pärlkana või, oliiviõli ja vanillikaunaseemnetega. Pane haudepotti, lisa puljong. Tõsta haudepott 180-kraadisesse ahju ning küpseta 35-45 minutit.

Küpsetamise ajal pintselda kana pidevalt või ja oliiviõliga.

Puljongist saad tummise ja tiheda kastme õrna lihaga pärlkana juurde.

Loe veel:

Prantsuse koka Franck Putelat' retsept ilmus ajalehes Postimees Arter 24.4.2004.

LISA KOMMENTAAR