Peedikarri

Sri Lanka stiilis vegetaarne karriroog, mis sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g toorest peeti

2 tükeldatud sibulat

2 sl päevalilleõli

1 tl vürtsköömneid

näputäis lambaläätse seemneid

0.25 tl pruune sinepiseemneid

8 värsket karrilehte

7.5 cm jagu pandani-leht (lõhnav pandan e. kruvipuu)

3-4 rohelist tšillit

3 dl värsket kookospiima

soola

Valmistamine

Koori punane peet ja lõika 3 mm viiludeks, need omakorda 1 cm paksusteks ribadeks.

Prae tükeldatud sibulad õlis pehmeks, lisa maitseained (sh pandani- ja karrilehed, kui kasutad neid), seemnetest puhastatud ja ribadeks lõigatud rohelised tšillikaunad ja sool.

Kui sinepiseemned hakkavad kuumenedes praksuma, lisa peediribad ja kuumuta keskmisel tulel 5 minutit.

Lisa kookospiim, kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel 10 minutit.

Eemalda kaas ja kuumuta veel umbes 15 minutit, kuni peet on pehme.

Loe veel:

Briti koka Sophie Grigsoni retsept (Beetroot Curry).

LISA KOMMENTAAR