Galicia kalaroog

Kaunist Hispaania sadamalinnast Galiciast pärit kalaroog "Muestra de pescados finos en Caldeirada".

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

900 g kalafileed - näiteks:

300 g ahvenat

300 g turska

300 g lesta

1 õhukeselt viilutatud sibul

1 väike roheline ja 1 punane paprika

500 g kartulit

2 dl külmpressitud oliiviõli

2 sl paprikapulbrit

2 küüslauguküünt

1 väike loorberileht

purustatud meresoola

Valmistamine

Lõika kalafileed umbes 100 g tükkideks.

Puhasta paprikad seemnetest ning lõika ribadeks. Koori kartulid ja lõika 1 cm viiludeks.

Kuumuta potis 1 dl õli ning hauta selles sibulat ja paprikat veidi.

Lisa kartuliviilud ning küpseta 10-15 minutit.

Tõsta kalatükid kartulitele ning küpseta tasasel tulel 5 minutit. Maitsesta kergelt meresoolaga.

Kuumuta ülejäänud õlis küüslauguküüsi ning loorberilehte paar minutit. Lisa paprikapulber ning tilk vett. Kalla kaste kalatükkidele vahetult enne serveerimist.

Retsept on soomlaste Herkut.net lehelt (Galicialainen kalapata).

LISA KOMMENTAAR

akaatsia
postitatud 05.10.2011 11:18

Mõnusalt mahlane pajaroog. Hea lihtne teha ka. Jääb pere lemmikute hulka