Tatranuudlid ingveriga

Idamaise vinegrettkastmega maitsestatud soba- ehk tatranuudlid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

175 g soba ehk tatranuudleid

Õlikaste:

1 sl riivitud värsket ingverijuurt

2 sl riisiäädikat

2 tl Aasia seesamiõli

1 tl sojakastet

0,25-0,5 tl suhkrut soovi korral

maitse järgi soola

Valmistamine

Keeda nuudlid rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks - umbes 4 minutit. Nõruta ning kasta jäävette, et nuudlid edasi ei keeks.

Valmista õlikaste.
Riivi ingver ja suru väikesel metallsõelal ingverimahl välja (vaja on umbes 1 tl ingverimahla). Sega saadud vedelik ülejäänud kastmeainetega, maitsesta soolaga.

Sega külmad nõrutatud nuudlid õlikastmega ning serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Nuudlid võib kuni tund aega varem valmis keeta ja kaetult jahedas hoida.

Retsept on USA ajakirjast Gourmet (September 1996, Gingered soba noodles). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 01.04.2024 10:26

Tatranuudlitega toidud on lihtsalt imelised … uued lemmikud!