350 g soba ehk tatranuudleid
0,75 dl riisiäädikat (ehk 5 sl)
1 sl tavalist või seesamiõli
1 sl sojakastet
1,25 tl suhkrut
0,75 tl soola
1,25 dl hakitud värsket münti
3,5 dl õhukeselt viilutatud talisibulat või rohelist sibulat
Keeda tatranuudlid suures potis keevas vees pehmeks - selleks kulub umbes 5 minutit. Nõruta sõelal ja loputa külma vee all, et nuudlid edasi ei küpseks. Nõruta hoolega.
Nuudlite keemise ajal sega äädikas, õli, sojakaste, suhkur ja sool, kuni suhkur on lahustunud.
Sega nuudlid õlikastme, hakitud mündi ja talisibulaga.
Retsept on USA ajakirjast Gourmet (June 2001, Mint and scallion soba noodles). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tatranuudlid mündi ja talisibulaga
Soba nuudlid valmistatakse tatrajahust ja neid kasutatakse jaapani köögis. Antud roog on jaapani ja korea sugemetega läänelik salat.