Tatranuudlid mündi ja talisibulaga

Soba nuudlid valmistatakse tatrajahust ja neid kasutatakse jaapani köögis. Antud roog on jaapani ja korea sugemetega läänelik salat.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

350 g soba ehk tatranuudleid

0,75 dl riisiäädikat (ehk 5 sl)

1 sl tavalist või seesamiõli

1 sl sojakastet

1,25 tl suhkrut

0,75 tl soola

1,25 dl hakitud värsket münti

3,5 dl õhukeselt viilutatud talisibulat või rohelist sibulat

Valmistamine

Keeda tatranuudlid suures potis keevas vees pehmeks - selleks kulub umbes 5 minutit. Nõruta sõelal ja loputa külma vee all, et nuudlid edasi ei küpseks. Nõruta hoolega.

Nuudlite keemise ajal sega äädikas, õli, sojakaste, suhkur ja sool, kuni suhkur on lahustunud.

Sega nuudlid õlikastme, hakitud mündi ja talisibulaga.

Retsept on USA ajakirjast Gourmet (June 2001, Mint and scallion soba noodles). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 16.08.2010 23:24

Lisada võiks ka röstitud seesamiseemneid.

Akaatsia
postitatud 29.06.2012 16:35

Mõnusalt värske suvine suutäis. Lisasin Maarja soovitusel ka seesamiseemneid

Kybarsepp
postitatud 01.04.2024 10:26

Tatranuudlitega toidud on lihtsalt imelised … uued lemmikud!