200 g rafineeritud kookosrasva
200 g tumedat šokolaadi
2 muna
3 dl tuhksuhkrut
15-20 kandilist või ümmargust küpsist (nt Marie-kex)
Sulata kookosrasv ja tükkideks murtud šokolaad potis tasasel tulel, sega ühtlaseks. Lase jahtuda.
Klopi munad tuhksuhkruga kohevaks vahuks, siis sega õrnalt juurde leige šokolaadisegu.
Vooderda 1,5-liitrine keeksivorm küpsetuspaberiga. Määri põhjale kiht šokolaadikreemi, siis laota peale kiht küpsiseid. Korda nii, kuni šokolaadikreem otsa saab.
Lase koogil külmkapis või jahedas keldris taheneda, soovitatavalt üle öö.
Enne serveerimist lõika õhukesteks viiludeks.
Pildi saatis Nami-Nami kasutaja Sonera.
Mahtus täpselt väikesesse keeksivormi. Lastele meeldis väga, suurtele ka. Tegin Marie-küpsistega.
Minu keeksivormi põhi on 9 x 24 cm. Kasutasin Selga küpsiseid, mida läks koogi sisse 16 tk. Pintseldasin enne küpsiseid mõlemalt poolt piimaga, et need natukene pehmeneksid ja kooki lõigates "vajub" nii nuga ilusti läbi koogi sujuvalt põhjani :)
Oih! Nam!
Avastasin selle just ca kuu aega tagasi ja on juba 3x olnud meie laual. Küpsistena kasutan Selga digestive küpsiseid ja panen neid ikka 2-3 x rohkem muidu saab liiga rammus.
Oi, see on tuttav kook, Soomes tuntakse Rex-kakku nime all. Hitiks sai see 1970. aastatel. Ja no raadiokoogiks sobib see suurepäraselt! #KleepuvadSõrmed ja #KüpsisePuru
Raadiokook
Sellist nime kannab Rootsis külmkook, mis segatakse kokku Marie-küpsistest, šokolaadist ja kookosrasvast. Retsepti jagati 1950ndatel ühes raadiosaates "Karusellen" (saatejuht Lennart Hyland) ja kuigi sarnast kooki tunti Rootsis juba varem, siis sai see "radiokaka" nime. Ent nimele "radiokaka" on teisigi seletusi. Nii saab väidetavalt kooki süüa vaikselt, raadiosaadete kuulamist segamata. Samuti meenutab koogiviil vanaaegseid raadioaparaate.