200 g nisujahu
2 sl kakaopulbrit
125 g võid
85 g suhkrut (1 dl)
1 muna
Täidis:2 suurt muna
500 g kohupiima (nt Pajumäe sidruniga kohupiima)
85 g suhkrut (1 dl)
Sulata või, sega juurde suhkur. Sega kausis jahu ja kakaopulber, siis lisa suhkru-võisegu ja muna. Sega tainas ühtlaseks (nt käte vahel sõtkudes). Jaota tainas kaheks ja vormi sellest kaks ümmargust tainapätsi. Pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi tahenema (kui Sul on väga kiire, siis võid taina sügavkülma panna).
Täidise jaoks vahusta munakollased ja suhkur tihedaks vahuks, mikserda juurde kohupiim. Viimasena lisa ettevaatlikult eelnevalt vahustatud munavalged.
Võta külmkapis tahenenud-kõvenenud tainapätsid. Riivi üks tainapäts küpsetuspaberiga kaetud koogivormi koogi aluspõhjaks. Kata kohupiimaseguga ning riivi peale teine tainapäts - jälgi, et koogi pind oleks ühtlaselt riivitud seguga kaetud.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda - siis on kook maitsvam, ühtlasi kook taheneb jahtudes.
NB! Koguseid oluliselt muudetud 10. jaanuaril 2012 - varasemad kommentaarid on ühe veidi teistsuguse retsepti kohta!
Kas kook peabki ahjust välja võttes natuke võbisema,nagu oleks toores.Võtsin just ahjust välja, vaatab mis nägu ta jahtunult on.Muidu välimus isuäratav.
Võib võbiseda küll,olen seda kooki aastaid teinud,lasteaias..
Tegin veel teist korda ka seda kooki, aga veidi teistmoodi, lisades täidise sisse veel rosinaid ning peale puistasin kookoshelbeid :)
Mõtlesin nüüd hõisata, et sain selle koogi valmis ning päris edukalt. Algselt võtsin ahjust välja, ootasin kusagil 10-15 minutit, et maha jahtuks ning haarasin kohe kaks lõiku. Sõin ning olin hädas, mõeldes, et see küll väga hea kook ei ole. Tegemisel oli raskusi, kuna retseptis on lauseid, mida saab kaheti mõista ning mind ajas see segadusse. Siitkohal, usaldage sisetunnet. Tegin seda ning kook sai valmis. Aga kinnitan sõnu, et kook peaks jahtuma ning seda eelkõige külmkapis. Järgmisel päeval võtsin ning assamait kui hea kohupiima kook oli - kui ennast ei kiida, siis kes ikka seda teeb. Tuleb välja, et saan nii mõnegi asjaga hakkama ning päris hästi ;)
Mina alustasin ka kunagi ammu taigna riivimisega aga olen läinud lihtsama vastupanuteed ja viimased aastad teinud täiesti tavalise nö purutaigna, selle koogi puhul siis kakaoga. Lisaks kohupiimale olen vahele pannud ka punaseidsõstraid. Minu arust on selle koogi juures need just kui kirsiks tordil :) lisavad mõnusalt hapuka maitse. Ilma nendeta tundub kook kuidagi liiga lääge minule :) ja kohupiimale panen alati 5 munavalget tugevalt vahustatuna, annab mõnusa kohevuse. Suvel kõigi lemmik!
Lapsepõlve klassika! Vahest lisan kohupiimatäidisesse ka kompottkirsse - teeb koogi veelgi mõnusamaks.
Sai nagu puder ahjust välja võttes, lasin isegi 5 minutit kauem olla aga ikka sama tulemus.
Nüüd kui juba mõned tunnid olnud külmkappis on päris hea maitse, nii et kindlasti mitte süüa kohe ahjust välja võttes !!!
Väga hea kook! Kerge valmistada, vähe tooraineid ja hea lihtne maitse. Lisasin kohupiimale ka marju ning mandleid. Ahjust välja võttes on küll veidi võbelev, kuid peale veidikest külmikus seismist on kook nagu kook ikka.
Vana hea klassika! Ma tegin seda eelmisel sajandil, kui koolis käisin :P
See on väga väga hea kook! Olen seda küpsetanud palju jõuludeks ja uueks aastaks!
Tütar ikka vahel soovib seda!
Panin vaarikaid sisse aga minu jaoks ikka veidi kuiv.
Veidi kuiv on see ka minu jaoks..aga nagu siin jirjutavad -võib lisada marju..äkki siis mahlakam!
Hea köök, natuke hapu.
Turbakook ehk kakao-kohupiimakook
Riivitud kakao-muretainast valmistatud kihiline kohupiimakook on tuntud ka kui 'turbakook'.