Provanssaali pommupüree

Prantsusmaalt pärit pommu- e. baklažaanipüree Crème Provençale, mis sobib nii dipikastmeks kui ka saiaviiludele määrimiseks.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g pommut e. baklažaani

1 purustatud küüslauguküüs

1 hakitud punane šalottsibul

2 sl oliiviõli

0,5 sidruni mahl

hakitud värsket maitserohelist - nt

basiilikut või estragoni või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese pommud, aseta ahjupannile ning küpseta 225-kraadises ahjus 40-50 minutit, kuni pommu noaga katsudes täitsa pehme tundub. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Koori jahtunud pommud, pane viljaliha köögikombaini. Lisa hakitud küüslauk, õli, sidrunimahl ja hakitud šalottsibul. Peenesta ühtlaseks.

Maitsesta soola ja pipraga ning sega juurde hakitud maitseroheline (mina kasutasin estragoni, basiilikut ja peterselli).

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.09.2024 08:40

Fotoasitõend aastast 2009 :)