Rabarbri-apelsinimoos

Paksemat sorti marmelaad, sobib hästi pannkookidega.

Kogus
1.5-2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 suuremat apelsini

1 kg tükeldatud rabarbrit

750 g suhkrut

Valmistamine

Koori apelsinid õhukeselt - nt kartulikoorimisnoaga. Lõika kooreribad omakorda hästi peenikesteks tikkudeks.

Pressi apelsinidest mahl suurde potti, lisa rabarber ja apelsinikooreribad.

Keeda tasasel tulel, kuni rabarber on täiesti pehme. Lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on lahustunud.

Keeda umbes 10 minutit, kuni moos pakseneb (moos on valmis siis, kui jääkülmale taldrikule asetatud tilk paari sekundi pärast näpuga lükates kortsu läheb).

Lase moosil 15 minutit jahtuda, siis jaota pestud kuumadesse purkidesse.

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kristian
postitatud 27.06.2007 19:55

Panin umbes 3 korda vähem apelsine ja tuleb väga hea, aga mida rohkem seda uhkem vast. Suhkrut panin aga kaks korda vähem ja ütleks et pigem paneks isegi veel vähem kui rohkem. Moos ise on hea lahendus rabarbri kasutamiseks ning on väga hea - soovitan seda kõigile!

Triin
postitatud 03.06.2008 20:21

Väga hea tuli välja ainult natuke liiga magus sai aga küll ära purgist aurab

Zoozi
postitatud 01.06.2009 21:41

Väga maitsev oli. Magusam.

Katu
postitatud 21.05.2010 13:05

ma panin veidi rohkem suhkurt ja lisasin ka vaniljet. Igaljuhul väga hea moos - aplesinikoor annab veidi mõrkja maitse juurde, samas hea magus :)

Hexy
postitatud 05.06.2011 13:27

Mina olen teinud sarnast moosi võttes 800gr rabarberit ja 1 apelsin, huvitav kas 5 apelsini paljuks ei lähe??

Liina
postitatud 06.07.2012 12:23

Mul oli umbes 1-1,5 kg vist, sinna lisasin 2 apelsini ja ca 500g suhkrut ning ohtralt kaneeli. Järgmisel korral panen 1 apelsini lisaks. Väga mõnus magushapu moos.

Liina
postitatud 06.07.2012 12:24

Ahjaa, enne suhkru lisamist püreestasin saumiksriga läbi.

kasutajanimi24
postitatud 08.06.2013 23:21

Panin 3 suurt apelsini ja rabarberit veidi rohkem, hea magus ja teistmoodi, kuid kuidagi mõru ka. Ei tea kas apelsini ikkagi liiga palju või mis. Aga teeksin veel, kuid veel vähem apelsini paneksin, sest rabarber kadus kuidagi tsitruse alla ära.

Di
postitatud 09.07.2013 21:55

m6ru vois sul tulla, apelsini koore parast, alati tuleb koorel valge osa ara loigata.

Marta Limmert
postitatud 12.12.2016 08:54

Kel kissellidest ja kookidest kõrini, aga rabarbereid ikka üle, siis soovitan sellist moosi teha :) Mina tükeldasin lihtsalt kaks apelsini sisse (koori ei pannud) ja lisasin veel peale suhkru kaneeli. Ingver võib ka sisse sobida.

Kaare
postitatud 20.05.2019 20:45

Olen aastaid seda moosi keetnud. Mõnusalt tugeva ja veidi mõrkja apelsinimaitsega. Väga hea pannkoogimoos ja mõnus rullbiskviidi vahel.