Koori apelsinid õhukeselt - nt kartulikoorimisnoaga. Lõika kooreribad omakorda hästi peenikesteks tikkudeks.
Pressi apelsinidest mahl suurde potti, lisa rabarber ja apelsinikooreribad.
Keeda tasasel tulel, kuni rabarber on täiesti pehme. Lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on lahustunud.
Keeda umbes 10 minutit, kuni moos pakseneb (moos on valmis siis, kui jääkülmale taldrikule asetatud tilk paari sekundi pärast näpuga lükates kortsu läheb).
Lase moosil 15 minutit jahtuda, siis jaota pestud kuumadesse purkidesse.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Panin umbes 3 korda vähem apelsine ja tuleb väga hea, aga mida rohkem seda uhkem vast. Suhkrut panin aga kaks korda vähem ja ütleks et pigem paneks isegi veel vähem kui rohkem. Moos ise on hea lahendus rabarbri kasutamiseks ning on väga hea - soovitan seda kõigile!
Väga hea tuli välja ainult natuke liiga magus sai aga küll ära purgist aurab
Väga maitsev oli. Magusam.
ma panin veidi rohkem suhkurt ja lisasin ka vaniljet. Igaljuhul väga hea moos - aplesinikoor annab veidi mõrkja maitse juurde, samas hea magus :)
Mina olen teinud sarnast moosi võttes 800gr rabarberit ja 1 apelsin, huvitav kas 5 apelsini paljuks ei lähe??
Mul oli umbes 1-1,5 kg vist, sinna lisasin 2 apelsini ja ca 500g suhkrut ning ohtralt kaneeli. Järgmisel korral panen 1 apelsini lisaks. Väga mõnus magushapu moos.
Ahjaa, enne suhkru lisamist püreestasin saumiksriga läbi.
Panin 3 suurt apelsini ja rabarberit veidi rohkem, hea magus ja teistmoodi, kuid kuidagi mõru ka. Ei tea kas apelsini ikkagi liiga palju või mis. Aga teeksin veel, kuid veel vähem apelsini paneksin, sest rabarber kadus kuidagi tsitruse alla ära.
m6ru vois sul tulla, apelsini koore parast, alati tuleb koorel valge osa ara loigata.
Kel kissellidest ja kookidest kõrini, aga rabarbereid ikka üle, siis soovitan sellist moosi teha :) Mina tükeldasin lihtsalt kaks apelsini sisse (koori ei pannud) ja lisasin veel peale suhkru kaneeli. Ingver võib ka sisse sobida.
Olen aastaid seda moosi keetnud. Mõnusalt tugeva ja veidi mõrkja apelsinimaitsega. Väga hea pannkoogimoos ja mõnus rullbiskviidi vahel.
Rabarbri-apelsinimoos
Paksemat sorti marmelaad, sobib hästi pannkookidega.