Abernethy küpsised

Köömnetega maitsestatud magusad küpsised šoti köögist. Muide - Abernethy küpsised ei saa oma nime mitte Perthshires asuva linnakese käest, vaid hoopis Dr Abernethy käest, kes soovitas tavalistele küpsistele köömneid ja suhkrut lisada.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g nisujahu

75 g suhkrut

75 g võid

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl köömneid

0-0.5 dl piima

1 tk suur muna

Valmistamine

Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi, näpi juurde või. Lisa suhkur ja köömned, seejärel lisa muna ja piim ning sega paksuks tainaks.
Rulli tainas jahusel laual paari millimeetri paksuseks. Lõika 7-8 cm ketasteks. Ülejäänud tainas rulli uuesti lahti ja lõika ketasteks jne.

Torka küpsised kahvliga auguliseks ning aseta võitatud ahjuplaadile. Küpseta 180kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.

Jahuta ja säilita õhukindlas karbis.

Retsept on Sue Lawrence'i raamatust "Scots Cooking"
LISA KOMMENTAAR

Pillekas
postitatud 21.09.2011 12:32

Selle retsepti järgi tehes sai taigen vedel ja kleepjas nagu liim. Ilmselt oleks vaja rohkem jahu või tainast eelnevalt külmkapis hoida.